УКР РУС

Тайсон: Відкушене вухо Холіфілда – найкраще, що я зробив у житті

16 березня 2023 , 12:00 / Читать на русском

Майк Тайсон зробив несподівану заяву про один з найвідоміших епізодів у історії професійного боксу.

Під час поєдинку у 1997 році Тайсон відкусив шматок вуха Евандера Холіфілда. Рефері продовжив бій, але невдовзі все ледь не закінчилося масовою бійкою команд боксерів у рингу. Перемога тоді дісталася Евандеру, а Тайсона дискваліфікували. Раніше "Залізний Майк" не раз заявляв, що шкодує про свій вчинок, але тепер вирішив підсвітити інший бік монети.

Майк Тайсон – Евандер Холіфілд 3: російський промоушен хоче збагатитись на легендарному протистоянні

"Це може прозвучати як невдалий жарт, але якщо розібратися, той інцидент – найкраще, що я зробив у житті. Не те щоб я радів відкушеному вуху. Маю на увазі бізнесову складову.

Я подумав, що насправді заробив цілий статок завдяки цьому. Я ж постійно фотографувався, вдаючи, що відкушую людям вуха. І на цьому заробив набагато більше ніж 3 мільйони доларів, які втратив через це. Так, той укус обійшовся мені у 3 мільйони доларів. Мабуть, це був найбільший штраф у історії боксу.

Пройшло десь 3-4 роки з моменту бою. Я сів і прикинув, скільки я заробив на таких фотографіях. Коли порахував усе, то сильно здивувався: "Нічого собі! Реально стільки?". Мене це дуже повеселило. Я компенсував фінансові втрати і навіть залишився у плюсі. Тож, не можу дорікати собі за всю ту історію", – заявив Тайсон у коментарі Esnews.