УКР РУС

"Торгуватися за кілька мільйонів доларів несолідно": промоутер Усика – про Ф’юрі

27 січня 2023 , 08:59 / Читать на русском

Тривають перемовини про організацію бою за звання абсолютного чемпіона світу між Олександром Усиком і Тайсоном Ф’юрі.

Про хід цих переговорів розповів промоутер українця Олександр Красюк.

"Є дві опції. Перша опція – Саудівська Аравія, друга – Велика Британія. Якщо мова йде про Саудівську Аравію, то там жодних дискусій щодо грошей немає. Кожен отримує рівні суми, які всіх задовольняють.

Усик отримав контракт на бій з Ф'юрі – несподівана пропозиція з Близького Сходу

Якщо Саудівська Аравія не має можливості, наприклад, чи за якихось обставин, не організовує цей поєдинок, а такі обставини можуть трапитись, то у нас є план "Б" – це Лондон. Наприклад, Вемблі, де цей поєдинок так само залітає як історичний.

Вперше в історії надважкої ваги бій з чотирма поясами. І тут у Тайсона Ф'юрі виявились деякі розбіжності в поглядах. Вважаючи себе величезною зіркою на території Великої Британії, він хотів би монетизувати цю перевагу у порівнянні з Усиком. Але це не більше, ніж бажання. Він такий, ми ж знаємо, одіозний хлопець.

Він буде намагатись вишкребти, відкусити стільки, скільки зможе. Але є позиція команди Усика. Олександр виставляє 4 пояси, нехай 3 основних, бій за абсолюта, історична подія. Ми що, будемо торгуватись за кілька мільйонів доларів? Це несолідно.

Взагалі Усик нещодавно виступив і сказав: "Слухай, животик, я з тобою без грошей поб'юся". Він то може й без грошей побитись, але його гонорар буде точно", – сказав Красюк в інтерв’ю Lucky punch.

Очікується, що бій Усик – Ф’юрі відбудеться навесні 2023 року.