УКР РУС

Бокс можуть виключити з Олімпіади-2024 через російських мільярдерів

23 грудня 2022 , 10:25 / Читать на русском

Міжнародний олімпійський комітет заявив, що бокс можуть виключити з програми Олімпіади-2024.

Нагадаємо, бокс уже виключили Олімпійських ігор-2028 у Лос-Анджелесі. А тепер цей вид спорту може не потрапити у програму турніру 2024 року. Це може статися, якщо Міжнародна боксерська організація (IBA)  продовжить контракт із російським "Газпромом".

Скандальний Кремльов закликав МОК повернути росіян у міжнародний бокс

"Нещодавній конгрес IBA ще раз показав, що організація не має справжнього інтересу до боксу та боксерів, а зацікавлена ​​лише у своїй власній силі. Організація хоче відвернути увагу від власних серйозних проблем управління, про що МОК попереджав ще у 2019 році. У них не має бажання розібратися в реальних питаннях.

Продовження спонсорського контракту з "Газпромом" як єдиним головним спонсором IBA посилює занепокоєння, які МОК висловлює знову і знову з 2019 року. Це підтверджує, що IBA і надалі буде залежати від компанії, яка значною мірою контролюється урядом росії.

МОК повинен буде взяти все це до уваги, коли ухвалюватиме подальші рішення, які, можливо, – після цих останніх подій – будуть включати скасування боксерського турніру на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року", – цитує Sky Sports джерело у МОК.

Нагадаємо, IBA очолює зашкварний прихильник путіна Умар Кремльов. Саме за його ініціативи українських боксерів хотіли позбавити права виступати під національним прапором.