УКР РУС

Прима завершив кар'єру у збірній України з біатлону

29 серпня 2024 , 15:00 / Читать на русском

Титулований український біатлоніст Артем Прима вирішив поступитися молодшим спортсменам у збірній України.

Президент Федерації біатлону України Іван Крулько повідомив, що Артем Прима вирішив завершити виступи у національній збірній. Окрім нього, паузу від спорту взяли дві представниці жіночої команди – Дар'я Блашко та Юлія Городна. 

Лідерка збірної України з біатлону ризикує пропустити старт сезону через травму

"Прима виявив бажання призупинити активні виступи на міжнародних стартах. Звісно, Артем виступатиме на чемпіонатах України, але вже зараз починає готуватись до тренерської роботи.

Я вважаю, що Артем максимально віддав команді все, що міг – це чудовий спортсмен з класними людськими якостями, і, безумовно, ми розраховуємо на нього в нашій біатлонній родині. Наприкінці минулого сезону я мав з ним довгу розмову, і Артем особисто вважає, що може зараз займати місце тих молодих спортсменів, які можуть працювати на перспективу. 

Що стосується двох дівчат. Дар'я Блашко не тренувалась з командою – є особисті причини, чому вона прийняла таке рішення. Зараз першим пріоритетом для неї є особисте життя, а не спорт. На Юлію Городну ми розраховували, але вона теж вирішила поки що взяти паузу в спорті. Хоча ми бачили в ній перспективу, і Юля мала всі шанси працювати з основною командою в цьому сезоні", – сказав Крулько у коментарі biathlon.com.ua