УКР РУС

Дудченко не втримав бронзу у мас-старті на ЛЧС-2024 з біатлону

25 серпня 2024 , 15:39 / Читать на русском

Українець Антон Дудченко був близький до медалі в заключному чоловічому старті, але прийшов на фініш 4-м.

У гонці взяли участь 30 спортсменів. Право змагатись у цій дисципліні від України вибороли Дмитро Підручний, Артем Тищенко та Антон Дудченко.

Мандзин здобув друге золото літнього чемпіонату світу з біатлону серед юніорів

Підручний отримав перший стартовий номер, оскільки здобував золото у суперспринті, Тищенко – 3-й, як срібний призер тієї ж гонки. А Дудченко потрапив у мас-старт завдяки вдалим виступам у двох попередніх гонках на турнірі.

Усі три українці схибили на першому вогневому рубежі: Тищенко та Дудченко заробили по одному штрафному колу, а Підручний – два.

Без помилок відпрацював на другій "лежці" лише Дудченко. Українець зміг піднятись з 15-ї сходинки на 11-ту. Натомість Тищенко, що йшов 9-м, припустився однієї помилки на стрільбищі та випав з топ-10.

Після першої "стійки" 7-м без промахів виходив Дудченко, а Тищенко та Підручний з однією незакритою мішенню повернулись на дистанцію поза топ-15.

Дудченко провів чистий останній вогневий рубіж і вийшов на проміжне 3-є місце. Його перевага над четвертим – латвійцем Андрейсом Расторгуєвсом – перед останнім колом складала 14 секунд. Однак уже на екваторі кола латвієць наздогнав українця та випередив у боротьбі за бронзу. Відтак, Дудченко – 4-й.