УКР РУС

"За топ-6 можна було боротися": Підручний критично оцінив спринт у Ленцергайде

15 грудня 2023 , 21:14 / Читать на русском

Лідер збірної України Дмитро Підручний прокоментував виступ на третьому етапі Кубка світу.

"Не зовсім задоволений гонкою, стрільба не вдалася. Однак тішить те, що ходом мав досить непоганий вигляд. Якщо забрати ті дві хиби, гадаю, за топ-6 можна було боротися. В цілому, біглося добре. Лижі – теж класні. Загалом тішить те, що додаю ходом.

Українці фінішували поза топ-20 у чоловічому спринті на етапі Кубка світу в Ленцергайде

Як на мене, краще проходжу трасу, аніж у Хохфільцені. Тут траса досить складна. Я вперше на ній змагався, але було достатньо часу, щоб її вивчити. Висота також відчувається з перших днів, плюс-мінус як в Антгольці.

Складність траси на стрільбу не впливає. Тут перед вогневими рубежами дуже довгий спуск. За той час ти встигаєш нормально відновитися. Тобто, на стрільбище ти приходиш у нормальному режимі.

На "лежці" не допрацював так, як треба. У стрільбі стоячи останнім часом завершальний постріл часто не закриваю. Навіть на тренуваннях є такі проблеми. Чотири рази впевнено влучаю, а на останньому вже хочу бігти, тому припускаюся помилки. Від Юрая Санітри отримав за це зауваження.

Треба розуміти, що гонка на гонку не трапляється. У Хохфільцені так було, тут зовсім інші умови, зовсім інша траса. Коли ти стартуєш з 50-го місця, відповідно й суперники частіше іншого рівня, аніж ті, які у топ-10 або топ-15. З 22-го місця значно важче відіграти багато позицій, аніж з 52-го. Проте я буду робити усе можливе, щоб покращити свої результати у суботній гонці. Побачимо, як усе складеться", – цитує Підручного Суспільне Спорт.