УКР РУС

Баскетбольний Прометей припинив своє існування: "Зруйнували справу життя"

14 серпня 2024 , 10:22 / Читать на русском

Виконавчий директор Прометея Дмитро Палійчук повідомив, що баскетбольний клуб припиняє своє існування.

"Шановні друзі, вболівальники, наші віддані фани. Так, насправді баскетбольний клуб Прометей, академія Прометей припиняють своє існування.

Волейбольний Прометей припинив існування – все через тиск правоохоронних органів

Через тиск правоохоронних органів, наша команда, як і всі інші команди СК Прометей, втратила підтримку партнерів, які не готові нести репутаційні втрати через участь в нашому проєкті.

За пʼять років роботи в клубі, три останні з яких я провів на посаді виконавчого директора, БК Прометей став моєю домівкою, а люди, з якими ми працювали, родиною.

Ми пережили багато разом, злети, падіння, родинні свята, поповнення та втрати, але ніколи не було зневіри. Я спілкувався сьогодні з багатьма своїми підлеглими, тренерами, гравцями, і саме зневіра звучала в ваших голосах. Бо адекватного пояснення тому, що сталося, нема.

Академія Прометей – майбутнє українського баскетболу. Навіть не уявляєте, скільки ми отримали подяк від батьків, діти яких марили баскетболом і, не дивлячись на війну, могли тренуватися.

Так, цією весною ми попрощалися з командою Прометей Латвія, бо утримувати клуб за кордоном третій рік війни виявилось непідйомним викликом.

Було надважко знайти фінансування на прийдешній сезон в Україні. Це був титанічний труд нашого засновника Володимира Дубінського, і ми були щасливі коли почули: "Готуйтесь, Прометей в грі". Це було крихке диво.

Думаю, кожен розуміє, що знайти гроші на спорт тяжко у звичайний час, знайти бюджети в країні, що воює – диво. Але за Володимиром Михайловичем завжди йшли в спортивні проєкти, бо це довіра, яка була підтверджена кількістю спортивних перемог.

Кожен, хто хоч раз співпрацював з Прометеєм, знає, яка це злагоджена структурна робота та фінансова відкритість. Хто б не приїжджав до нас, хто б не співпрацював, завжди з повагою підкреслювали високий рівень та професійний підхід організації. Повірте, мало хто робить подібні проєкти в Європі, ніхто в Україні.

В один день всіх нас наші родини позбавили улюбленої роботи, зруйнували справу життя, через нічим не обґрунтовані, безглузді звинувачення. На зараз нам лишилась тільки надія, сподівання, що в цій державі є люди, здатні зупинити це свавілля", – написав Палійчук у своєму Facebook.