УКР РУС

У Німеччині розпочався суд над вбивцями українських баскетболістів, яких позбавили життя через національність

13 серпня 2024 , 13:48 / Читать на русском

Регіональний суд Ессена почав розгляд справи про вбивство двох українських підлітків – баскетболістів Володимира Єрмакова та Артема Козаченка.

Про це пишуть DW та Bild.

Олімпіада-2024: ірландського плавця шпиталізували після запливу по Сені

Судовий процес над чотирма обвинуваченими розпочався через пів року після вбивства українців. Перед судом постали підлітки у віці 14, 15 та 16 років. Їх звинувачують у вбивстві на ґрунті ксенофобії.

Двоє з обвинувачених є громадянами Німеччини, ще двоє – громадянами Сирії.

На процесі присутні батьки вбитих Єрмакова та Козаченка. Адвокатка потерпілих Аліса Скальйон розповіла, що вони розраховують на максимально жорстке покарання для винних.

Загалом заплановано 11 судових засідань до 21 листопада.

Нагадаємо, 17-річний Володимир Єрмаков та 18-річний Артем Козаченко виступали за молодіжну команду ART Giants з Дюссельдорфу. Напередодні чергової гри чемпіонату, 10 лютого 2024 року, на українських баскетболістів вчинили збройний напад.

Причина конфлікту – національність Козаченка та Єрмакова. Обох гравців госпіталізували до лікарні: Єрмакова не зуміли врятувати лікарі, а Козаченко помер через 10 днів у реанімації.

Володимир Єрмаков та Артем Козаченко виступали у складі юнацької збірної України U-16. У складі синьо-жовтих гравці брали участь у чемпіонаті Європи-2022 у Болгарії.