УКР РУС

Михайлюк про святкування чемпіонства НБА з українським прапором: "Це фото не зітреться через 100-200 років"

8 липня 2024 , 08:30 / Читать на русском

Чемпіон НБА у складі Бостон Селтікс Святослав Михайлюк розповів, як у нього виникла ідея вийти на святкування перемоги з прапором України.

"Мій друг та тренер пронесли прапор на арену. Так було задумано: якщо ми виграємо, я буду з прапором України. Зробили фотку, яку тепер не зітреш, 100-200 років – скільки буде ця фотографія існувати, там завжди буде прапор України.

Михайлюк залишається в НБА – з'явилася команда, яка пропонує українцю контракт

Так само було і з кросівками з надписом "Слава Україні", в яких я вийшов на четвертий матч. Хотілося підтримати країну в цей тяжкий час, щоб всі це побачили.

Я не та людина, яка робить багато репостів в соцмережах, але для мене важливо робити такі поступки, робити те, про що люди можливо не знають. Люди не знають про те, що в нас з Олексієм Ленєм є фонд, в який ми разом вклали чималеньку суму грошей.

Фонд працює, зокрема,  і в моєму рідному місті Черкасах, там цим займаються мої батьки. Ми допомагаємо переселенцям, допомагаємо знайти для них домівки та надати людям їжу. Я дуже пишаюся бути українцем і завжди підтримую країну так, як я можу", – наводить слова Святослава Михайлюка офіційний сайт ФБУ.

x.com/celtics