УКР РУС

Дончіч залишився без Олімпіади

7 липня 2024 , 08:59 / Читать на русском

Підходять до завершення відбіркові змагання, на яких чоловічі баскетбольні команди виборюють путівки на Олімпіаду-2024.

Однією з головних подій 6 липня стала поразка збірної Словенії від Греції – 68:96, після якої балканська команда остаточно втратила шанси на олімпійську путівку.

Михайлюк залишається в НБА – з'явилася команда, яка пропонує українцю контракт

Це означає, що найкращий європейський гравець НБА Лука Дончіч, який попри важкий сезон за океаном, не відмовився від допомоги своїй збірній, пропустить Олімпійські ігри.

"Мій стан? Для мене честь грати за свою країну. Ми – це два мільйони словенців, яких я представляю. Я представляю свою країну, і це для мене все. Також дякую Далласу за те, що дозволив мені грати, клуб ніколи не створював мені проблем", – так відповів Лука на питання, чи задовільний його стан після фіналу НБА, чи варто йому було їхати у збірну.

У матчі з греками, який проходив на майданчику суперників – у Піреї,  Лука набрав 21 очко, до яких додав 7 підбирань та 5 асистів, але загалом виглядав важкувато. Зокрема допустив цілих 10 втрат.

Витягти самотужки команду на Ігри Дончіч не зумів.

Зазначимо, що наразі відомі вісім учасників чоловічого баскетбольного турніру:  Канада, Австралія, Франція, Японія, Німеччина, Сербія, США та Південний Судан.

Ще чотири учасники визначаться за результатами кваліфікаційних змагань, які зараз проходять у Греції, Іспанії, Латвії та Пуерто-Ріко.

Чоловічий баскетбольний турнір у Парижі пройде з 27 липня до 10 серпня.