УКР РУС

Кобзистий-молодший отримає виклик у збірну України – його батько загинув внаслідок російського обстрілу

31 грудня 2023 , 16:47 / Читать на русском

Головний тренер збірної України Віталій Степановьский поділився планами підготовки до першого ігрового вікна кваліфікації Євробаскета-2025

– Коли формуватиметься ростер та плануватиметься підготовка на перше ігрове вікно відбору на Євробаскет-2025?

– Розширений ростер ми вже склали, він вже є. Ще місяць тому ми визначились із датами: коли збиратимемось в Ризі, коли і скільки в нас буде тренувань, коли виліт в Словенію. Все це сплановано і підготовлено, тепер найважливіший момент: щоб хлопці до лютого не зазнали травм, отримували ігровий час в своїх клубах та приїхали в хорошій фізичній та ігровій формі.

Внаслідок масованого обстрілу Львова росіянами загинув легендарний український баскетболіст

– Чи є шанс побачити в лютому когось із хлопців, які виступають не в Європі?

– Нещодавно я спілкувався з Володимиром Геруном – кілька тижнів тому. Він теж проводить дуже хороший сезон в Японії. Він запевнив мене, що хоче приїхати в збірну, але подивимось, яка буде ситуація з клубом. Звичайно, буде нелегкий процес акліматизації. Але від нього я почув принципове бажання приїхати до лав збірної України та допомогти національній команді.

– Чи є в ростері гравці з української Суперліги?

– Я намагаюся дивитися матчі Суперліги, слідкую за результатами, спілкуюсь з Артемом Сліпенчуком. Добре, що чемпіонат продовжується попри страшну ситуацію в нашій країні. І, так, в розширеному списку є гравці, які зараз грають в Україні.

– Є шанс побачити в лютому дебютантів збірної?

– Так, я хочу викликати до команди Олександра Кобзистого… Але зараз я хотів би сказати про те, що баскетбольна Україна втратила таку фігуру, як Віктор Кобзистий – батька Олександра. Він був хорошим гравцем, гарною людиною. Це жахливі новини. Хочу висловити співчуття рідним та близьким Віктора, – сказав Степановський в інтерв'ю прес-службі Федерації Баскетболу України.

Нагадаємо, 2 лютого збірна України зіграє проти Словенії, а 25 лютого протистоятиме команді Португалії в рамках першого ігрового вікна кваліфікації Євробаскета-2025.

Раніше Віктор Кобзистий загинув внаслідок масованого обстрілу росіянами Львова.