УКР РУС

Зіркова українська баскетболістка залишилася без команди посеред сезону

24 грудня 2023 , 00:44 / Читать на русском

Лідерка жіночої збірної України з баскетболу Аліна Ягупова припинила виступи за турецьку команду Чукурова Мерсін за згодою сторін.

Про це інформують на офіційному сайті Федерації баскетболу України. Нагадаємо, Ягупова відіграла три сезони за Фенербахче, де виграла Євролігу і три чемпіонати Туреччини. А влітку цього року українка повернулася до Чукурови і підписала трирічний контракт.

Український баскетболіст підписав контракт з топовим клубом НБА

У поточній кампанії Ягупова зіграла в 14 поєдинках чемпіонату Туреччини. За одну гру українка в середньому набирала 14,9 очка, оформлювала 5,5 пасів та 4,9 підбирання. У Євролізі Аліна провела 10 матчів. Там її статистика становила 16 очок, 5,6 підбирання та 4,7 паса у середньому за поєдинок.

Останній матч за Чукурову 31-річна українська форвардка провела 20 грудня проти ЕСБ Лілля в Євролізі. Аліна провела на паркеті понад 30 хвилин, але набрала лише 2 очка. Її команда провалилася з рахунком 54:70. Після цього Чукурова і Ягупова вирішили припинити співпрацю.

"Звісно, не так я бачила першу половину свого сезону, але є як є. Можливо, це на краще. Ми домовились з клубом розійтись. Найближчим часом я визначуся, де виступатиму в майбутньому", – каже баскетболістка.