УКР РУС

Лень розповів про складний період у НБА: "Нелегко, коли хтось грає гірше, а ти все одно у запасі"

4 жовтня 2023 , 23:43 / Читать на русском

Український центровий Сакраменто Олексій Лень прокоментував своє становище у команді.

"Команда зіграна, склад майже не змінився, тренерський штаб залишився тим самим. Вважаю, що цього сезону ми наберемо оберти набагато швидше, ніж рік тому. У минулому сезоні мені було не дуже приємно сидіти в запасі. У кожного гравця є его. Це нелегко, коли хтось грає не дуже якісно, а ти все одно дивишся за матчем зі сторони, у запасі. Але я концентрувався на щоденних тренуваннях, продовжував працювати, виконував додаткові кидкові вправи.

Лень видав базу: "Найкращий спосіб допомогти Україні – дати зброю"

Тренерський штаб допоміг мені залишатися зосередженим. Мені говорили, що треба почекати. Шанс може з’явитися або ні, але завжди треба бути готовим. Майк Браун підійшов до мене за 5 матчів до кінця регулярного чемпіонату і запитав: "Ти готовий?" Я відповів, що мені треба декілька матчів, щоб втягнутися в ігровий ритм, відчути ноги. Він сказав, що в мене будуть ці 5 матчів і я маю набрати форму до початку плей-офф. Я відреагував з захопленням: "Нарешті це сталося".

Чесно кажучи, я здивувався. Зазвичай команда робить ставку на певну групу гравців в перших 50-60 матчах сезону і потім нічого не міняє. Я не потрапляв у ротацію, але був готовий в будь-який час в неї влитися, підстрахувати одноклубників у випадку травм і тому подібного", – сказав Лень у коментарі Sactown Sports 1140.