УКР РУС

Тренер збірної України з баскетболу оцінив суперників по прекваліфікації на Олімпійські ігри 2024

1 травня 2023 , 16:12 / Читать на русском

Новоспечений керманич збірної України з баскетболу Віталій Степановський вже починає вивчати майбутніх суперників.

"В першу чергу, звичайно, треба відзначити збірну Туреччини. Це сильна команда, яка виступатиме на домашньому паркеті. Зрозуміло, що команда дуже потужна, плюс гратиме вдома, тож турків можна вважати фаворитами нашої четвірки.

Збірна України з баскетболу дізналася суперників у прекваліфікаційному раунді відбору на Олімпіаду-2024

Збірна Болгарії теж хороша команда, лідерами якої є один з кращих гравців Євроліги в цьому сезоні Саша Везенков, а також натуралізовані американці Коді Міллер-Макінтайер та Ді Бост. Ці гравці – це пів команди болгарської збірної, в якій, окрім того, є декілька досвідчених гравців.

Збірна Ісландії зайвого представлення не потребує. Ми зазнали дуже прикрої поразки (88:91) від них у виїзній грі кваліфікації чемпіонату світу-2023. Ця поразка в результаті і не дозволила нам вийти у фінальну частину. Це суперник, який грає в дуже швидкий баскетбол, з великою кількістю триочкових кидків. Наші хлопці нещодавно двічі грали проти них і вже добре знайомі з цією збірною Ісландії.

Думаю, це буде цікавий турнір, адже команди до останнього зберігатимуть шанси потрапити на Олімпійські ігри. Всі збірні намагатимуться максимально відповідально підійти до цього турніру, викликати найсильніших гравців до складу, та спробувати використати свій шанс", – розповів Степановський прес-службі ФБУ.

Нагадаємо, Віталій Степановський лише нещодавно став до керма національної збірної України, замінивши на тренерському містку Айнарса Багатскіса. 

Поєдинки прекваліфікаційного раунду відбору на Олімпіаду-2024 розпочнуться 12 серпня. Усі поєдинки Групи C прийме Туреччина. Лише переможці груп отримають місця на олімпійському кваліфікаційному турнірі.