УКР РУС

ФІБА не допустила росію до кваліфікації на Олімпіаду-2024

18 квітня 2023 , 18:39 / Читать на русском

Виконавчий комітет організації не пропустив терористів до відбору на Олімпійські ігри 2024 року.

Міжнародна федерація баскетболу (ФІБА) відмовилась від рекомендацій МОК щодо допуску російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань.

Зірка Голден Стейт брутально наступив на суперника у плей-офф НБА – моторошне відео

18 квітня Виконавчий комітет організації опублікував список з 28 учасників пре-кваліфікаційного олімпійського турніру, серед яких і Україна.

Половина з цих команд не змогла отримати пряму путівку на ОІ-2024, зупинившись на другому раунді кваліфікації на чемпіонат світу з баскетболу 2023 року. Інші 16 команд були визначені за рейтингом збірних ФІБА, які не змогли дістатись навіть до вищезгаданого раунду.

За цим рейтингом збірна росії мала брати участь у відборі на Олімпійські ігри 2024 року, проте ФІБА вирішила не допускати її до змагань. Таким чином, замість країни-агресора у пре-кваліфікації візьме участь команда Болгарії. Жеребкування турніру буде 1 травня, а ігри відбудуться з 12 по 20 серпня 2023 року.

"Відповідно до рекомендацій МОК щодо участі спортсменів з російським або білоруським паспортом у міжнародних змаганнях, опублікованих 28 березня, Виконавчий комітет ФІБА прийняв рішення не допустити реєстрацію чоловічої збірної Росії в олімпійських відбіркових турнірах ФІБА 2023 року. Болгарія, як наступна за рейтингом європейська команда, стане останньою збірною, яка візьме участь в олімпійських відбіркових турнірах ФІБА", – повідомила прес-служба ФІБА