УКР РУС

В Україні, попри війну, відбудеться баскетбольний чемпіонат

1 серпня 2022 , 08:57 / Читать на русском

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський розповів про деталі майбутнього сезону.

"Ми зараз розпочинаємо роботу з клубами, хто у цих умовах може виступати у чемпіонаті України. Не солодко усім зараз, це зрозуміло, але проводити чемпіонат України ми обов’язково будемо.

Багаторазовий чемпіон України обрав неочікувану країну для матчів баскетбольної ЛЧ

У нас буде два чемпіонати: Дивізіон А – Суперліга та Дивізіон Б, серед чоловіків та жінок. Раніше у нас було три чемпіонати – зараз буде два. Гратимемо без уболівальників, але з обов’язковими онлайн і ТБ трансляціями та з відповідним медійним супроводом.

Ігри відбуватимуться у безпечних місцях за наявності укриття. Тури проводитимемо у своєрідних баблах, що ми уже робили в умовах карантину. Тобто клуби збиратимуться в одному місці, де проводитимуть серію матчів, кожен тур відбуватиметься десь раз на два тижні. Я думаю у кожній лізі буде близько 8-10 команд, стартуватимемо наприкінці жовтня.

Хочу наголосити на тому, що клуби, які виступатимуть закордоном, обов’язково повинні грати і в чемпіонаті України. В іншому разі – це не український клуб. Регламенти змагань зараз розробляються. Всі вони будуть узгоджуватися з клубами", – цитує Бродського офіційний сайт ФБУ.