УКР РУС

Магучіх поділилась, хто надихає її на нові світові рекорди: "Це мене мотивувало"

6 вересня 2024 , 15:29 / Читать на русском

Олімпійська чемпіонка Ігор у Парижі Ярослава Магучіх розповіла, який вплив на неї дав король у стрибках із жердиною Арман Дюплантіс.

"Коли я стрибнула, то була така щаслива, і в мене було багато емоцій, тому що я побила рекорд, який тримався 37 років. Я була така: "Боже мій, я зробила це для свого народу".

Магучіх виграла етап Діамантової ліги в Цюриху, Геращенко взяла бронзу

Але після цього минув тиждень, і я просто нічого не могла робити. Я просто трохи займалась бігом. Я подивилась на Мондо Дюплантіса, а він такий: "Добре, який там рекорд? Який рекорд?" І я така: "О боже". Це мене мотивувало, що це можливо зробити. Це дійсно можливо", – сказала Магучіх у коментарі для Wanda Diamond League.

Нагадаємо, що 5 серпня пройшли змагання Діамантової ліги у Цюриху, на яких Ярослава тріумфувала, стрибнувши з першої спроби висоту 1,96, яка і гарантувала їй золото. Для неї це найнижча переможна висота за півтора року на міжнародних змаганнях.

До слова, Дюплантіс двічі за місяць побив свій же світовий рекорд у стрибках із жердиною. Спершу перепригнув 6.25 м у фіналі Олімпіади у Парижі, а пізніше перевершив сам себе і стрибнув 6.26 м на етапі Діамантової ліги.