УКР РУС

Українська легкоатлетка стала на захист російської мови, процитувавши Тараса Шевченка

18 серпня 2024 , 12:30 / Читать на русском

Українська стрибунка у висоту Оксана Окунєва закликала не соромитись російської мови та перестати ділити українців за мовною ознакою.

"Як набридло бачити пости про те, як ганьблять російську мову. Кажу для націоналістів із Західної України. Відштовхуючись від історичних фактів, українська та російські мови походять від давньоруської мови.

Геращенко не приховує, які види спорту вважає нудними – натомість могла би метати спис

Слов'яни були поділені на племена, кожне мало свої діалекти та акценти. Більшість корінних громадян України, їхніх предків, що жили ще до появи України, говорили та говорять російською. Російську мову вигадав не Путін і не Єльцин, не їх попередники!

Як казав український поет Тарас Шевченко: "Чужому вчіться, й свого не цурайтесь". Якщо нашою російською мовою говорить ворог, ми не повинні його соромитися. Закликаю націоналістів не розділяти великий український народ за мовною ознакою", – написала Окунєва у Facebook.

Згодом спортсменка видалила цей допис зі своєї сторінки. Instagram сторінка Ukrainian Athletics поширила цей допис Окунєвої у себе в story, який згодом також видалила.

Нагадаємо, що 34-річна Окунєва – 7-разова чемпіонка України у стрибках у висоту, учасниця ОІ-2016 року.