УКР РУС

Магучіх та Геращенко запросили на престижний старт – змагатимуться з топовими суперницями

17 серпня 2024 , 16:02 / Читать на русском

Українські стрибунки в висоту Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко отримали запрошення на етап Діамантової ліги у Лозанні.

Змагання стануть першими після Олімпіади-2004 й відбудуться 22 серпня.

Британська бігунка зі зламаною ногою подолала марафон Олімпіади-2024: "Не могла здатися"

Суперницями українок у Швейцарії стануть їх же конкуренти за нагороди на Іграх у Парижі. Так, срібна призерка Ігор-2024 Нікола Оліслагерс та Елеанор Паттерсон, яка розділила з Геращенко бронзу, також отримали запрошення на змагання, інформує офіційний сайт Діамантової ліги.

Повний список учасниць етапу виглядає так:

Ірина Геращенко (Україна)

Ламара Дістен (Ямайка)

Маріте Енгондо (Швейцарія)

Ярослава Магучіх (Україна)

Наваль Менікер (Франція)

Нікола Оліслагерс (Австралія)

Елеанор Паттерсон (Австралія)

Сафіна Садуллаєва (Узбекистан)

Крістіна Хонзель (Німеччина)

Елла Юнніла (Фінляндія)

Магучіх у поточному сезоні змагалась на двох етапах Діамантової ліги: українка стрибала у Стокгольмі та Парижі й виграла обидва старти. Більш того, на етапі у Франції вона встановила новий світовий рекорд, підкоривши планку у 2,10 метра.

Геращенко виступала на етапах у Досі, Стокгольмі та Парижі. У Катарі та Швеції спортсменка завершувала змагання на подіумі (друге та третє місця відповідно), а на змаганнях у Франції напередодні Олімпіади-2024 посіла 7-му позицію.

Нагадаємо, на Олімпіаді-2024 українки вибороли дві нагороди – Ярослава Магучіх стала олімпійською чемпіонкою, підкоривши планку у 2,00 метри, а Ірина Геращенко ж взяла бронзу з результатом 1,95 метра.