УКР РУС

Росіянка, через яку ледь не закенселили Магучіх, у відчаї через колосальну втрату грошей

13 лютого 2024 , 17:18 / Читать на русском

Російська олімпійська чемпіонка зі стрибків у висоту Марія Ласіцкене скиглить через міжнародні санкції.

Ласіцкене бідкається, що втратила більш ніж половину заробітків через відсторонення російських легкоатлетів від міжнародних змагань. "На "Русской зиме" за перше місце дають 200 тисяч рублів, за друге – 120 тисяч, за третє – 80 тисяч. За кордоном це, звичайно, інші суми: перше місце у Діамантовій лізі – 10 тисяч доларів та можуть бути за приїзд 5 тисяч, наприклад.

Магучіх здобула чергове золото, побивши 35-річний рекорд турніру в Нью-Йорку

Коштом чого живе професійний спортсмен? Якщо говорити про мене, я втратила більшу частину заробітку – це факт. Діамантова ліга, бонусні гроші від екіпірувальника... Це великі втрати, які ніхто не збирається та не буде, я думаю, відшкодовувати.

У росії мені потрібно виграти всі змагання за рік, щоб хоч якось повернути собі призові за перемогу на одній Діамантовій лізі. Це незрівнянно, це сумно.

В якийсь момент спорт стає не лише твоєю улюбленою справою, а справжньою професією, завдяки якій ти годуєш сім'ю", – наводить слова Ласіцкене на зустрічі з президентом федерації легкої атлетики санкт-петербурга Дмитрієм Павловим видання Sport.ua.

Нагадаємо, під час Олімпіади-2020 Ярослава Магучіх влипла у гучний скандал через спільне фото з Ласіцкене, яка є капітаном збройних сил росії.