УКР РУС

Магучіх вже рік посідає першу сходинку світового рейтингу стрибків у висоту

20 березня 2023 , 18:37 / Читать на русском

До топ-10 світових рейтингів World Athletics за підсумком сезону увійшло 8 українських легкоатлетів.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій, World Athletics, опублікувала світовий залік найкращих стрибунок у висоту, де Ярослава Магучіх посіла перше місце.

Магучіх завоювала золото, Табашник з бронзою – подвійний подіум України на ЧЄ

Легкоатлетка очолює залік своєї дисципліни вже упродовж року, у березні 2022-го перехопивши лідерство в росіянки Марії Ласіцкене. Вигравши дебютне золото чемпіонату Європи на відкритому стадіоні та ставши чемпіонкою Діамантової ліги за підсумками сезону-2022, вона закріпила за собою першу сходинку.

Також спортсменка єдиною з українок пройшла до топ-10 загального світового заліку, що об'єднує представників усіх легкоатлетичних дисциплін. 

Окрім Магучіх, до десятки провідних стрибунок також входять українки Ірина Геращенко та Юлія Левченко  (на третій та 10-й сходинках відповідно).

Марина Бех-Романчук стала третьою у потрійному стрибку, а також шостою – у стрибках в довжину. У рейтингу з бігу на 400 метрів із бар’єрами Анна Рижикова – сьома, Вікторія Ткачук – восьма. У чоловічому рейтингу в топ-5 фінішував Андрій Проценко, а Михайло Кохан став сьомим у топ-10 з метання молота.

Загалом до топ-10 своїх дисциплін пройшли восьмеро українських спортсменів та спортсменок. А Марина Бех-Романчук увійшла до числа найкращих легкоатлеток одразу в двох дисциплінах – стрибках у довжину та потрійному стрибку.