УКР РУС

Магучіх: З Ласіцкене буде некомфортно змагатися

11 жовтня 2022 , 14:30 / Читать на русском

Титулована українська легкоатлетка Ярослава Магучіх розповіла, як ставиться до можливого повернення російських спортсменів на міжнародну арену.

"Не знаю, чи допустять їх. До Олімпіади залишилось ще два роки. Але після публікації кадрів з Ізюма я б не хотіла цього. Люди лише відійшли після Бучі, і тут знову…

 "Ми тут ні до чого, наша хата скраю": Магучіх – про спілкування з російськими спортсменами

Мені здається, що є ще подібні місця, адже багато населених пунктів України ще не деокуповано. Після подібних кадрів я не розумію, як російські спортсмени можуть змагатися на міжнародному рівні та представляти свою країну. Країну, яка є агресором і робить страшні речі з цивільним населенням.

Це жахливо. Я думаю, наша спортивна спільнота буде робити все, щоб їх не допустили.

Чесно кажучи, з Марією Ласіцкене мені не буде комфортно змагатися в одному секторі. Уже не ті стосунки. Звичайно, перемагати хочеться, але навіть зараз я уявити не можу, щоб ми стрибали разом.

На початку війни всі думали, що можна достукатися до них – до зірок, до звичайних спортсменів, що вони встануть і засудять війну. Але ніхто нічого не зробив. Напевно, через те, що вони боягузи", – сказала українська чемпіонка Європи і світу в інтерв'ю для Суспільне Спорт.

Нагадаємо, минулого року українська стрибунка спровокувала гучний скандал, сфотографувавшись після змагань із російською спортсменкою Марією Ласіцкене, яка водночас є капітаном збройних сил рф.