Спадок від "хворого діда"

РФ успадкувала від Радянського Союзу не лише тоталітарний режим, несмак і несправедливість, але й три "національні" види спорту, де домінувати для росіян надзвичайно важливо: хокей, фігурне катання і шахи.

Вони не є найпопулярнішими ні в світі, ні навіть у самій країні. Але саме про них знімають відверто брехливі пропагандистські фільми з, м’яко кажучи, сумнівною мистецькою цінністю та історичною достовірністю.

Ці от "три спортивні кити" – це такий собі місток між СРСР і РФ. Хокейна збірна навіть грала у формі з написом "ссср", російські чиновники напряму керують ФІДЕ – головною шаховою організацією, а історія про допінг 15-річної фігуристки лунала ледь не з кожної праски. Одним словом, Росія зі шкіри пнеться, щоб контролювати федерації і домінувати у цих видах спорту. Це їхня особиста афіша й візитівка.

Чи вдається це їм? Ну звісно, що ні. Це ж Росія. Після розвалу "совка" вона лише одного разу виграла Олімпіаду. Принциповий суперник загарбників Канада за цей час тріумфувала тричі! У тому числі й на Іграх в Сочі у 2014 році.

Про жіночий хокей ми мовчимо, бо там РФ традиційно грає роль груші для биття і регулярно програє з ганебними рахунками (на Олімпіаді в Пекіні росіянки отримали двічі по 0:5 від США і Фінляндії та 1:6 від канадійок).

Ось уже 15 років жоден шахіст ворожої країни не може стати чемпіоном світу. З того часу двоє росіян програвали матчі за титул норвежцю Магнусу Карлсену. Найсильнішою чоловічою збірною світу залишаються США. Ба більше, в листопаді 2021-го року саме збірна України сенсаційно стала чемпіоном Європи. Вперше у власній історії.

Про фігурне катання і скандал з 15-річною фігуристкою на допінгу ми уже згадували.

Аби проілюструвати вам, що Правда дійсно перемагає несправедливість і брехню, ми перелічимо лише головні санкції, які впали на порожні голови російським хокеїстам, шахістам і фігуристам – навіть попри те, що у керівництво цих видів спорту загарбники дуже старанно засилали власних агентів.

Рускій хокей – іді на х*й

Найважливіша гра кремлівської пропаганди (Путін з Лукашенком й самі раз в рік виходять на лід і під іспанський сором учасників та глядачів закидають шайби у ворота) отримала нищівний удар. Міжнародна федерація хокею ввела цілий пакет потужних санкцій.

Основне – в агресора відібрали право приймати молодіжний чемпіонат світу-2022. Збірну Росії викинули зі списку учасників дорослого чемпіонату світу! Головна хокейна ліга планети, де виступають найкращі російські гравці НХЛ теж не забарилася з реакцією на вторгнення в Україну: НХЛ припинила співпрацю з усіма російськими партнерами. Також ліга закрила усі російськомовні сайти, пабліки і сторінки у соцмережах.

Навіть один з головних символів російського хокею, великий фан Путіна, Олександр Овєчкін почав мямлити про мир:

Це важка ситуація. У мене в Росії є сім'я, і ​​це страшні моменти. Але ми нічого не можемо вдіяти. Ми просто сподіваємося, що це незабаром закінчиться і все буде добре. Будь ласка, більше не потрібно жодної війни. Не має значення, хто воює – Росія, Україна, інші країни. Думаю, що ми живемо в одному світі, ми повинні жити мирно на цій чудовій планеті. Путін? Він – мій президент. Але, як я сказав, я не частина політики. Я спортсмен, і, як я вже сказав, я сподіваюся, що скоро все закінчиться.

Рускі шахи – ідіть на х*й

Попри те, що керівником ФІДЕ є пропутінський російський чиновник Аркадій Дворкович, Міжнародна шахова федерація запровадила санкції проти країн-агресорів. Російські та білоруські гравці на турнірах виступатимуть у нейтральному статусі: без прапора і гімну. Також ФІДЕ перенесла з Росії усі міжнародні турніри та розкритикувала Сергія Карякіна (екс-українець, який у 2009 році став росіянином). Він публічно підтримав вторгнення в Україну. Додамо, що найкращий шахіст Росії Ян Непомнящий відкрито висловився проти війни.

Руске фігурне катання – іді на х*й

Найсвіжіший удар отримав третій стовп спортивної пропаганди Путіна – фігурне катання. У перший день весни Міжнародний союз ковзанярів ISU офіційно усунув усіх росіян і білорусів від міжнародних змагань через розв’язування війни з Україною.

Російський спорт – іді на х*й

Російський спорт – велика і важлива частина пропаганди. Тепер він залишається в абсолютній ізоляції, приреченим на те, щоб варитися у власному соку. Тож усі мільярди доларів, які у нього вкладали підлеглі Кремлю бізнесмени – по факту викинуті на вітер! Пропагандисти більше не зможуть хизуватися і прикриватися спортивними здобутками. Про шок і страх навіть найвідданіших Путіну спортивних діячів розповідають чимало закордонних ЗМІ.

Звісно, це не поверне життя загиблих українців, вже і зараз не припинить дику агресію ворожих військ, але такі жорсткі удари по важливих для хворого его вождів напрямках дають надію на дуже швидку перемогу.

Світ з нами!

Все буде добре! Слава Україні!