Торік у грудні Олександр Усик був біля рингу Тайсона Ф’юрі, коли той втретє у кар’єрі розчавив Дерека Чісору та захистив свій пасок WBC. Того ж вечора в андеркарді головного бою вечора Даніель Дюбуа записав другу поразку в рекорд Кевіна Лерени.

Візит українського чемпіона світу на поєдинок володаря останнього паска означав лише одне – він жадає з ним битись. Тож цілком очікувано, що після тріумфу “Циганський король” підкликав Усика до себе у ринг. Тоді здавалося, що один з найбільш очікуваних поєдинків сучасності неминучий.

Боксери хвацько почали розкручувати своє протистояння. Особливо активним був Ф’юрі, який у притаманному собі стилі взявся поливати потенційного візаві брудом. Об’єднання пасків у королівському дивізіоні було єдиним логічним розвитком подій. Хевівейт не бачив абсолюта з часів Леннокса Льюїса, а це було ще у минулому столітті. Щоправда, “Лев” володів лише трьома пасками, а нині настала епоха 4-х поясів.

Перемовини між Усиком і Ф’юрі провалилися. Сторони банально не змогли поділити гонорари, або ж хтось під цим приводом уник бою. Зрештою, замість поєдинку століття нашому боксеру дісталася перевірка британського проспекта. Прикро, але іншого виходу з цієї ситуації не було.

26-го серпня у польському Вроцлаві Олександр Усик зустрінеться в ринзі з Даніелем Дюбуа. Це буде перший титульний поєдинок у надважкій вазі цього року, і, найімовірніше, взагалі єдиний. В Україні вечір боксу ексклюзивно транслюватиме медіасервіс MEGOGO. Бої андеркарду розпочнуться о 20:00, а головна подія – не раніше 23:00 за київським часом. До слова, перед Усиком у ринг вийдуть й інші наші боксери – Берінчик, Митрофанов, Черкашин, Харциз, Лапін.

Надійний букмекер FAVBET вважає очевидним фаворитом поєдинку нашого чемпіона. На перемогу Усика можна поставити з коефіцієнтом 1,13. Звитяга Даніеля Любуа стане сенсацією – 7,50.