Один з найкращих українських тренерів з боксу Дмитро Сосновський захоплений вчорашнім боєм. Фахівець, який тривалий час працював з Олександром Усиком, не шкодує компліментів на адресу обох боксерів. В інтерв'ю Спорт 24 Дмитро Дмитрович розповів про свої враження від "Люті на Червоному морі" та спробував спрогнозувати шанси Усика в бою з Тайсоном Ф'юрі.

– Мені дуже сподобалася сама якість боксу. Я не сподівався, що бій буде настільки цікавим. Ми побачили класний бокс, насичений усіма можливими барвами: інтрига, височенний темп, жорсткі удари. Своєрідна шахова партія. Я отримав велике задоволення від поєдинку. Раніше також були гучні вивіски, очікувані мегафайти, але сам бій минав нудно. А тут інтрига зберігалася до самого кінця. Для мене 12 раундів пролетіли, як один.

– Чи можна сказати, що Джошуа зробив висновки з першого бою і трохи краще виглядав?

– Це дуже скромно сказано "трохи". Він виглядав набагато краще! Як для мене, це був зовсім інший Джошуа. Тому і для Сашка бій виявився таким складним. Джошуа проробив велику роботу з тренером. Якщо б він зробив "трохи", то Усик достроково б закінчив бій. А тут виконано грандіозну та колосальну роботу. Це стосується і тактики, і мислення, і техніки, і психології. У першому бою я взагалі не розумів, чого хоче Джошуа. Зараз я можу сказати, що Джошуа – класний боксер і реальний чемпіон. Тому Усику довелося багато працювати у відповідь.

– Яких компліментів у такому разі заслуговує Олександр?

– Усик – великий молодець. Важливо те, що він витримав темп поєдинку. Бій був доволі жорстким, але він не втратив розум, поводив себе розсудливо. Джошуа бив і по потилиці, і по спині, але Сашко витримав і не вліз у "брудний бокс". Він все це витерпів та заслужено переміг.

– Здалося, що за складністю та величиною проблем для Сашка, вчорашній бій був схожим на протистояння Усика та Майріса Брієдіса.

– Так, згідний. Брієдіс вів тактичний бій, не кидався відкрито. Але там інша швидкість, це ж перший тяж… Коли Джошуа зривався і просто біг на Усика, що називається "махав руками", такі ситуації для Сашка, немов булка з маслом. Олександр дуже талановитий боксер і дає собі раду у таких випадках, відчуває дистанцію, добре бачить загальну картину, має вроджену реакцію від Бога. Джошуа прагнув розіграти шахову партію, також робив вдосталь таких рухів, які б мали поставити Сашка у незручне становище. Як для важковаговика, Ентоні зберігав хороший темп. Наприкінці бою було помітно – втомилися обидва. Та, як на мене, Усик виглядав свіжіше.

усик сосновський

– У дев'ятому раунді вам не було страшно за українця?

– Усик – молодець, перемкнувся та зібрався. У певний момент Джошуа добряче насів, але Сашко у відповідь притиснувся і не дав ту хвилю розвинути. Зробив все професійно. Тоді відпочив, ввімкнув ноги, почав швидко рухатися. Передня рука добре працювала і збивала спроби опонента. Навіть, якщо удари були нечіткими, однак заважали супернику зближатися.

– На Усика тиснув фактор війни в Україні. Це найважливіша перешкода у процесі підготовки до бою?

– Безперечно. Сашко за натурою – добра людина. Усі ми хвилюємося, щодня переживаємо стрес. Усик витримав, переміг сам себе. Він довго готувався, перебував далеко від дому. У Сашка чимало друзів воюють, переживають жахіття війни, він теж жива людина. Ми чули, що Джошуа після бою заявив, мовляв, Усик його не побив. Нехай, може, й не побив. Але він виграв поєдинок.

– Не менш гучну заяву після бою зробив Усик в контексті битви з Тайсоном Ф'юрі. Чи реальним є цей бій?

– З Усиком все зрозуміло – він хоче об'єднати пояси і стати абсолютним чемпіоном. Сашко має усі шанси, він морально готовий до цього. Барон у своєму стилі загострює, запевняє, що всіх поб'є… Домовитися про бій – справа менеджерська, це хліб промоутерів. Якщо Ф'юрі запропонують хороші гроші – він погодиться. Цей бій є цікавим для усіх.

– Усик має потенціал, щоб побити Ф'юрі?

– У нього є такі шанси, як ні в кого. Він заслужив на це, довів свій рівень. Не хоче Тайсон боксувати – треба давати таку нагоду комусь іншому. Якщо ж вони зустрінуться, то ринг їх розсудить. Пригадайте, як перед першим боєм з Джошуа хтось казав, що в українця шансів немає. Ми ж побачили зовсім іншу картину. Усик та Ф'юрі – великі бійці. У Сашка є дух та клас. І це найважливіше.

Головне з "Люті на Червоному морі"

Усик – Джошуа: українець феєрично захистив чемпіонські пояси – як це було

Викинув пояси Усика та назвав себе переможцем: у Джошуа здали нерви після поразки у реванші

Усик – Джошуа: відеоогляд найяскравіших моментів епічного реваншу