На Євро-2024 Україну представляли п'ять гімнасток: Єлизавета Губарева, Анна Лащевська, Діана Лобок, Поліна Д’яченко та Маріанна Кінюк. В перший день турніру розігрувались медалі з багатоборства, але українки не змогли завоювати нагороду.

Однак за підсумками кваліфікації вперше за три роки до фіналу пробилась одна українська гімнастка. Дебютантка дорослої континентальної першості Поліна Д'яченко боролась за медаль у вправах на колоді.

Українка виконала вправу складністю 5,1, заробивши 12 500 балів. За підсумками фіналу Д'яченко посіла останнє восьме місце.

Таким чином, Україна третій рік поспіль завершила без медалей доросле жіноче Євро з гімнастики. Востаннє на чемпіонаті Європи нагороду отримала Анастасія Бачинська – посіла третє місце у вправах на колоді у 2021 році, повідомляє Суспільне Спорт.

Найкраще на турнірі виступили італійські гімнастки – 5 золотих, 2 срібні та одна бронзова нагороди. Друге місце у командному заліку у Франції (1+0+3), третє – у Великої Британії (0+1+2 ).

Чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики серед жінок стартував в італійському Ріміні невдовзі після завершення чоловічого турніру.

Нагадаємо, на чоловічому Євро Україна завоювала п'ять нагород та виграла медальний залік.