Кубок Італії. Фінал.

Ювентус – Аталанта – 1:0

Гол: Влаховіч, 4.

У 77-му розіграші Кубка Італії зійшлися Ювентус і Аталанта – команди з протилежною кубковою історією.

Ювентус – головний кубковий боєць своєї країни: до поточного розіграшу на його рахунку було 14 перемог у турнірі у 21-у фіналі. Здобутки Аталанти набагато скромніші – одна перемога у далекому 1963 році та ще чотири невдалі спроби у фіналі.

Останній раз команда з Бергамо намагалася взяти трофей у 2021 році, коли у фіналі програла саме Ювентусу (1:2). Той успіх "б'янконері" став їхнім останнім тріумфом до сезону-2023/24.

У кубковій історії і Юве, і Аталанти чітко просліджується і український слід. У 1990 році трофей з Юве вигравав Олександр Заваров. І хоча у фінальних протистояннях з Міланом українець участі не брав, став одним з найкращих бомбардирів того розіграшу.

А у вже згаданому фіналі-2021 єдиний гол Аталанти у ворота Юве забив Руслан Маліновський.

У цьогорічному фалі Кубка Італії українців не було. Можливо тому і сам матч не вийшов надто цікавим.

Все "зіпсував" дуже швидкий гол Душана Влаховіча вже на 4-й хвилині. Отримавши такий неочікуваний бонус, Юве так уміло став сушити гру, що Аталанта вперше влучила у площину воріт лише на 79-й хвилині. Перед цим, на 73-й хвилині той же Влаховіч навіть забив вдруге, але суддя за допомогою VAR гол не зарахував через просто-таки мікроскопічний офсайд.

Ювентус, перемогою у Кубку, витягнув в цілому не дуже вдалий сезон: свій трофей команда все ж здобула. У Аталанти теж ще не все втрачено: 22 травня команда з Бергамо може озолотити сезон, якщо у фіналі Ліги Європи здолає Байєр.