Спочатку про інцидент повідомила прес-служба клубу. Незабаром більше подробиць розповів головний тренер Хуста Володимир Циткін.

"Він приїхав потягом до Хуста, і представники ТЦК його забрали прямо на вокзалі. Я вважаю, незаконно. Не було ні повістки, нічого, його просто відвезли у військкомат і зв'язок із ним зник.

Він досі у військкоматі? Його не відпустили. Жодної інформації про нього немає, Микола не на зв'язку, його телефон вимкнений. Людину просто викрали серед білого дня, без повістки, без будь-яких підстав. Як про це дізнались? Перед тим як у нього забрали телефон, Коля встиг набрати мого помічника і все розповів.

Що кажуть у ТЦК? Нічого! Ми намагалися дізнатися вчора хоч щось у військкоматі, але з нами ніхто не розмовляє і нічого не пояснює. Вони не хочуть спілкуватися і слухавку навіть не беруть. Єдине, що вдалося дізнатися, Сираш уже в Мукачеві, він уночі скинув смс знайомому. Куди його везуть, я не знаю", – йдеться в коментарі Циткіна Sport-express.ua.

Натомість представники ЗСУ прояснили ситуацію, відповівши на всі звинувачення закарпатського клубу.

"Вболіваємо за український футбол, але захист України ставимо на перше місце. Коментуючи емоційний допис від футбольної команди Хуст, зазначимо, що процес бронювання і отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований. Якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією", – йдеться в заяві Оперативного об’єднання Сухопутних військ Збройних Сил України в Telegram.