Ла Ліга. 37-й тур.

Валенсія – Жирона – 1:3

Голи: Пепелу, 84 (пен.) – Савіо, 32, Довбик, 58, Гасьоровскі (аг.), 67

Українське дербі на фінішній прямій Ла Ліги закінчилось легкою перемогою Жирони. Віктор Циганков і Артем Довбик вийшли на поле зі стартового складу і стали головними героями своєї команди. Роман Яремчук увійшов у гру на 61 хвилині.

Циганков добряче помучив захисників опонента і наприкінці першого тайму допоміг Жироні відкрити рахунок, віддавши прекрасний асист на Савіо. Після результативної дії Віктора до справи взявся й інший українець Артем Довбик. Нападник вдало відкрився на дальній стійці, де зміг замкнути передачу Івана Мартіна.

Незабаром майстерністю знову відзначився Циганков, але шанс записати собі в актив ще один асист вкрав захисник суперника. Екс-гравець Динамо прорвався по правому фланзі, зробив простріл, який у власні ворота зрізав Гасьоровскі, випередивши Довбика.

Форвард Валенсії Роман Яремчук мав дві чудові нагоди відзначитись. Він двічі вискакував майже на побачення з воротарем, але влучити у площину так і не зміг.

У підсумку результативність українців принесла Жироні чергову перемогу, яка гарантувала каталонцям бронзові нагороди. Наступний матч проти Гранади стане лише формальністю, в якій Довбик зможе покращити показник голів. На жаль, нападник збірної України втратив перше місце у бомбардирській гонці – його випередив Серлот з Вільяреалу, який у паралельному матчі зробив покер у ворота Андрій Луніна.