УПЛ, 7 тур

Шахтар – Динамо – 3:1

Голи: Зубков, 29, Мудрик, 48, Сікан, 74 – Ванат, 46

Нереалізований пенальті: Траоре, 45 (Ш)

Вилучення: Забарний, 69 (Д)

На тижні обидві команди мали свої матчі у єврокубках. Шахтар у вівторок драматично втратив перемогу над Реалом, а Динамо у четвер програло Ренну і заздалегідь попрощалося з Лігою Європи. Справи "гірників" були значно кращими і в чемпіонаті. Підопічні Йовічевіча з 13 очками йшли другими, натомість одвічний суперник з 9 пунктами плентався в середині таблиці.

На старті зустрічі уваги вартий лише момент Ваната. Молодий форвард отримав простір у карному майданчику, але пробив занадто легко для Трубіна. Потім почалися 10 хвилин обопільних грубощів, які Катерина Монзуль хутко "вилікувала гірчичниками". У Динамо попередження заробили Вівчаренко та Ванат, а в Шахтаря "відзначився" Михайліченко.

До середини тайму перевагу поступово почали забирати "гірники". Якщо перша спроба Зубкова просвистіла повз стійки, то на 29-й хвилині кат Реала вже не пробачив. Мудрик з кутового подав у центр карного майданчика, звідки Траоре продовжив на дальню стійку. Зубков випередив Вівчаренка і переправив круглого в сітку.

Динамо відповіло парою млявих ударів Циганкова, а перед відпочинком "привезло" на свої ворота пенальті – Тимчик необачно "зрубав" реактивного Мудрика, який летів з флангу до воріт. Гол Шахтаря міг поховати інтригу, проте 20-річний Нещерет ефектно відбив удар Траоре з "позначки". Молодому колезі аплодував навіть Бущан з трибун.

Слова тренерів у роздягальні залишаться загадкою, але дебют другої половини вийшов просто ураганним. Вже на першій хвилині Ванат (також 20 років) знищив Бондаря на другому поверсі і відправив м'яч у сітку воріт Трубіна. Динамо не встигло добряче порадіти, як пропустило знову. Мудрика ніхто не зустрів в районі напівкола, і зірочка Шахтаря низом чітко пробив у кут воріт – жодних претензій до Нещерета.

Динамо претендувало на свій пенальті, коли Бондар зніс Вівчаренка. Втім, захисник киян вже встиг пробити і не переконав Монзуль з VAR. Луческу вирішив втручатися відразу трьома замінами – Кабаєв, Гармаш, Дубінчак замість Тимчика, Шепелєва і Вівчаренка.

Плани румуна переламав Забарний, який обрізався у ролі останнього захисника і був змушений відверто тягнути Сікана за футболку – пряма червона. Шахтар не забарився скористатися чисельною більшістю. Мудрик вискочив на побачення з Нещеретом, але не пошкодував віддати направо Сікану під порожні – 3:1. Становище Динамо стало безнадійним... Буяльський і Циганков ще намаглися скоротити відставання, але це більше скидалося на конвульсії. У компеносваний час Сікан міг довести справу до розгрому, проте невдало перекинув Нещерета.

Шахтар виграв єдине Класичне цього року і скоротив відставання від СК Дніпро-1 до 2 очок. У Динамо аж на 7 пунктів менше, ніж у донеччан, і лише дев'ята сходинка.