Нагадаємо, напередодні стало відомо, що сестри Музичук не допоможуть збірній України на командному чемпіонаті світу. Гросмейстерка Наталія Жукова залишила у Facebook коментар про цю ситуацію: "Недостатньо грошей запропонувала наша федерація. ФІДЕ більше платить за "виставкові матчі".

Натомість у коментарі для Tribuna.ua батько шахісток Олег Музичук сказав, що доньки пропускають ЧС через те, що надто втомлені після нещодавнього Кубка світу.

Мати сестер Наталія висловилася дуже гостро: "Мені було дуже дивно читати коментар "патріотки" Жукової, яка до 2019 року жила у Москві, регулярно відвідувала всі заходи в "Центральном доме шахматиста", охоче "тусувалася" з російськими шахістами.

Після повномасштабного вторгнення продовжувала брати участь у турнірах, де грали росіяни та білоруси, тиснула їм руку – і нічого її не зупиняло.

У той час сестри Музичук відмовлялися від усіх турнірів, де брали участь росіяни та білоруси, і навіть знялися з серії турнірів Гран-Прі, які були відбірковими до Турніру Претенденток-2024. Бути патріотом і піаритися на патріотизмі – це різні речі".