УКР РУС

Олімпійський чемпіон з біатлону виступив проти переобрання Баха президентом МОК: "Він приймав хибні рішення"

6 листопада 2023 , 18:12 / Читать на русском

Зірковий шведський біатлоніст Себастьян Самуельссон не хоче, щоб Томас Бах залишився на посаді президента МОК до 2029 року.

Деякі члени МОК закликали внести зміни до статуту, щоб чинний очільник Томас Бах мав змогу переобратися на посаду. Наразі він цього зробити не може, адже є президентом два терміни поспіль. Самуельссон не розуміє цих закликів та виступив проти зміни статуту через Баха.

Президент МОК розповів, хто закликав скасувати санкції проти російських спортсменів

"Дуже здивований, що люди починають обговорювати відхід від цього обмеження, яке існує для президента МОК. Коли мова заходить про інші країни, які роблять це, згадую про росію, яка прагне обійти правила, які існують, щоб гарантувати чесний та демократичний процес. Тому я думаю, що Томас Бах приймав хибні рішення для спорту, але корисні для нього та його товаришів по команді", – заявив Самуельссон у коментарі Aftonbladet.

Нагадаємо, що Томас Бах є прихильником того, щоб допустити росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 у Парижі під нейтральним прапором. Натомість Себастьян Самуельссон виступав проти такої ідеї.

До слова, шведський біатлоніст у 2018 році виграв золото на Олімпійських іграх естафеті та став срібним призером у гонці переслідування. Також у його активі перемога на ЧС-2023 у масстарті та бронзові нагороди в індивідуальній гонці, переслідуванні та чоловічій естафеті.