УКР РУС

Осліпла і впала в кому через фаст-фуд – моторошна історія британської велогонщиці

2 листопада 2023 , 21:31 / Читать на русском

Учасниця паралімпійської збірної Великої Британії Ліззі Джордан поділилася історією, від якої холоне кров.

У 2017 році життя дівчини безповоротно змінилося. У той час вона була студенткою психології в Royal Holloway University у Лондоні. Одного дня разом зі сестрою Ліззі зайшла пообідати в ресторан швидкого харчування, де дуже жорстко отруїлася, підхопивши рідкісний штам кишкової палички E.coli.

Легенді реслінгу загрожує 25 років в'язниці після смертельного інциденту – її оголосили небезпечною для суспільства

Джордан впала в кому, в якій перебувала упродовж восьми тижнів. А коли врешті прийшла до тями, зрозуміла, що повністю осліпла. До слова, її сестра теж отруїлася, але без таких жахливих наслідків.

"У мене була поліорганна недостатність, і лікарі кілька разів попереджали моїх батьків, що я можу не витримати. Але завдяки використанню рідкісного і дорогого препарату мене вдалося вивести з коми.

Коли я повернувся додому з лікарні, подумала про себе: "Як я буду жити без зору? Тоді я подумала, що маю два варіанти. Я можу сидіти і жаліти себе, або спробувати щось зробити зі своїм життям і досягти чогось, чого б я не зробила, навіть якби мала зір", – розповіла дівчина в інтерв'ю для BBC.

Згодом зір частково відновився. У 2019 році Ліззі пробігла Лондонський марафон. А зараз є членом паралімпійської збірної Великої Британії з велоспорту.