УКР РУС

Боєць UFC провалив тест на допінг: "Я надзвичайно розчарований"

19 серпня 2023 , 10:57 / Читать на русском

Американський боєць UFC Даніель Родрігес зіткнувся з непередбачуваними проблемами після тесту на допінг.

"Після повідомлення від USADA я хотів би роз’яснити поточну ситуацію ЗМІ, моїм прихильникам і всім, хто займається змішаними єдиноборствами. Мені повідомили, що зразок, який USADA взяла в позазмагальний період, дав позитивний результат на надзвичайно низький рівень остаріна.

Джошуа – про допінг-скандал з Вайтом: "Його репутація заплямована"

Перш за все, я хочу пояснити, що не приймав остарін навмисно, і ніколи свідомо не вживав будь-яких заборонених речовин протягом своєї кар’єри. Я рідко приймаю будь-які добавки й завжди прагнув доглядати за своїм тілом найбільш природним способом. Починаючи з мого першого бою і до сьогодні, в мене не було жодного позитивного тесту, я жодного разу не помилився.

Після того, як мене сповістили, я почав шукати інформацію про остарін. Цю речовину часто використовують у невеликих дозах у деяких дієтичних добавках. Такий низький рівень остаріну в організмі жодним чином не підвищує продуктивність. Я твердо переконаний, що саме використання остаріну в якості дієтичної добавки є причиною того, що в мене знайшли незначні сліди цієї речовини.

Зараз я активно працюю з моїм менеджером, з USADA та UFC над переглядом і тестуванням добавок, які я приймав. Хоча я й надзвичайно розчарований таким розвитком подій і тепер не можу провести бій 16 вересня, я з нетерпінням чекаю остаточного пояснення того, чому в моєму організмі виявили незначні сліди остаріну. Я готовий ретельно співпрацювати з USADA.

З нетерпінням чекатиму можливості повернутися до роботи в октагоні вже найближчим часом. На жаль, деякі речі перебувають поза нашим контролем. У майбутньому я буду більш уважно ставитися до добавок, які додаю у свій організм, і обов’язково надам підтвердження того, що всі вони схвалені третьою стороною",  – написав Родрігес на сторінці в Instagram.

Зазначимо, що Даніель мав 16 вересня провести поєдинок проти аргентинця Сантьяго Понсінібіо. Поєдинок скасували.