УКР РУС

Проти Бубки можуть ввести санкції через бізнес з окупантами: "Загроза національній безпеці та суверенітету"

29 липня 2023 , 08:59 / Читать на русском

Відомий український легкоатлет та екс-президент НОК України Сергій Бубка ризикує отримати серйозні санкції.

Раніше журналісти Bihus.info з'ясували, що фірма Монблан, яка належить Сергієві Бубці та його братові Василю, працює на тимчасово окупованих територіях України та веде бізнес з окупантами. Народний депутат Жан Беленюк після оприлюднення цієї інформації подав запит до Бюро економічної безпеки та отримав відповідь.

Гераскевича хочуть позбавити членства в НОК України через критику Бубки, який веде бізнес з окупантами

"В ході відпрацювання відомостей, наведених у вищезазначеному журналістському розслідуванні, встановлено, що суб’єкти господарювання, які підконтрольні Бубці Сергію Назаровичу та Бубці Василю Назаровичу, можуть створювати загрози національній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України, сприяти терористичній діяльності держави-агресора.

З урахуванням наведеного, на цей час у БЕБ розглядається питання щодо можливостей внесення пропозицій Кабінету Міністрів України про застосування санкцій до вищенаведених юридичних та фізичних осіб, у першу чергу у вигляді обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань", – йдеться у заяві БЕБ, яку опублікував Беленюк на своєму каналі в Telegram.