УКР РУС

Відомий велогонщик помер після падіння на етапі Туру Швейцарії – йому було лише 26

16 червня 2023 , 14:32 / Читать на русском

Швейцарський велогонщик Джино Медер пішов із життя через жахливий нещасний випадок, який трапився під час багатоденного Туру Швейцарії.

Жахливе падіння трапилося напередодні. Спортсмена оперативно госпіталізували гелікоптером. Лікарі усю ніч намагалися врятувати життя хлопцю, але не змогли, повідомляє Marca.

Траса смерті: на острові Мен загинув єдиний іспанський мотогонщик

Медер упав на 197-у кілометрі гонки під час крутого спуску. Джино вилетів у яр та втратив свідомість. Відзначимо, що падіння також зазнав американець Магнус Шеффілд, але його життю нічого не загрожує.

Додамо, що після цього трагічного епізоду на організаторів Туру Швейцарії вилилося чимало критики. Фахівці впевнені, що ставити такий небезпечний спуск відразу перед фінішем — дуже небезпечна ідея. Це підштовхує спортсменів ризикувати і нехтувати безпекою. Це попри втому від подоланих майже 200 км.

Відзначимо, що швидкість велосипедистів на цій ділянці траси сягала ста кілометрів за годину. Медер виступав за команду Bahrain Victorious. Головні успіхи в його кар'єрі – перемога на етапі Джиро д'Італія-2021 і перемога в молодіжній класифікації Вуельти-2021.