УКР РУС

Пробили дно: Міжнародна федерація важкої атлетики скасувала бан росіян і білорусів

12 травня 2023 , 23:59 / Читать на русском

Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) ухвалила рішення допустити до змагань спортсменів рф та рб.

"Після сьогоднішнього онлайн-засідання Виконавчої ради IWF ухвалила рішення схвалити та застосувати "Рекомендації МОК для міжнародних федерацій та міжнародних організаторів спортивних заходів щодо участі спортсменів з російським чи білоруським паспортом у міжнародних змаганнях".

Ці умови стосуються кваліфікаційних критеріїв, яких мають дотримуватись спортсмени з російським чи білоруським паспортом для участі у змаганнях IWF, а також дотримання їхнього статусу суворого нейтралітету під час участі у цих заходах.

У рамках цього процесу незалежними агентствами проводитимуться індивідуальні перевірки всіх спортсменів та відповідного допоміжного персоналу з російськими чи білоруськими паспортами, які мають намір взяти участь у змаганнях IWF.

IWF хотіла б підкреслити, що це рішення, також рішуче підтримане Комісією спортсменів IWF, є найкращим можливим балансом між збереженням незмінної позиції IWF щодо солідарності з Україною та необхідністю збереження максимально можливості для всіх індивідуальних нейтральних спортсменів займатися спортом незалежно від їхньої національності.

З самого початку цієї глибокої кризи, яка серйозно вплинула на ведення міжнародного спорту, IWF неухильно дотримувалася рекомендацій, виданих Міжнародним олімпійським комітетом", – йдеться у заяві федерації IWF.