УКР РУС

Кабмін прийняв зміни до постанови щодо позбавлення спортивних федерацій статусу "національних"

18 квітня 2023 , 21:42 / Читать на русском

Кабінет міністрів України затвердив скандальний наказ.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство спорту опублікувало наказ, за яким збірним України заборонили брати участь у турнірах, де присутні російські та білоруські атлети. У наказі зазначено, що у разі його порушення всеукраїнські федерації будуть позбавлені статусу "національних".

Українка завоювала дві медалі чемпіонату Європи з важкої атлетики

18 квітня Кабінет Міністрів України вніс зміну до постанови "Про затвердження Положення про надання на конкурсних засадах спортивній федерації статусу національної та позбавлення такого статусу".

Таким чином в оновленій версії документа окреслено три основні підстави: порушення (невиконання) умов договору про співпрацю; виявлення недостовірної інформації в документах після надання статусу національної; участі спортсменів, що є членами відповідних спортивних федерацій, у міжнародних спортивних змаганнях, в яких беруть участь спортсмени з рф та рб.

"Особливістю статусу "національна" є те, що держава надає окремі повноваження федераціям щодо розвитку виду спорту, проведення офіційних чемпіонатів та інших змагань в Україні та можливість представляти Україну на міжнародній спортивній арені", – пояснюється у заяві.