УКР РУС

Забарний втратив гол через сантиметри, Ярмолюк взяв участь у божевіллі на 8 голів, важкі перемоги Сіті та Арсенала: АПЛ

5 жовтня 2024 , 19:04 / Читать на русском

Відбулися ще 5 матчів 7-го туру АПЛ 2024/25. Звіт про поєдинки читайте на "Спорт 24".

АПЛ 2024/25, 7-й тур

Арсенал – Саутгемптон – 3:1

Голи: Хаверц, 58, Мартінеллі, 68, Сака, 88 – Арчер, 55

Брентфорд – Вулверхемптон – 5:3

Голи: Коллінз, 2, Мбеумо, 20 (пен.), Ньоргор, 28, Піннок, 45+2, Карвалью, 90 – Кунья, 4, Ларсен, 26, Аїт-Нурі, 90+3

Вест Хем – Іпсвіч – 4:1

Голи: Антоніо, 1, Кудус, 43, Боуен, 50, Пакета, 69 – Ділеп, 6

Лестер – Борнмут – 1:0

Гол: Буонанотте, 16

Манчестер Сіті – Фулхем – 3:2

Голи: Ковачіч, 32, 47, Доку, 82 – Перейра, 26, Муніс, 89

Арсенал довго вовтузився з найгіршою командою АПЛ. Перший тайм минув без голів, а по перерві Саутгемптон несподівано вийшов уперед завдяки обрізці Стерлінга. Щастя "святих" було недовгим. За 3 хвилини Даунс люб'язно відповів своєю помилкою, і Хаверц забив у четвертому матчі поспіль. Це був перший асист Саки, а незабаром він організував гол і для Мартінеллі. Букайо зі 7 результативними передачами є найкращим асистентом АПЛ. Під завісу зустрічі Сака додав ще й гол, встановивши фінальні 3:1. 

Ліверпуль виграв шостий матч поспіль, але втратив Аліссона – команда Слота продовжує очолювати АПЛ

Брентфорд у попередніх трьох турах забивав на першій хвилині, а сьогодні трішки затримався – м'яч у ворота Вулверхемптона залетів на 75-й секунді. Перший тайм перетворився на суцільне божевілля. Брентфорд двічі дозволив "вовкам" відігратись, але все ж пішов на відпочинок з 2 голами гандикапу. У другій половині гра заспокоїлась. Єгор Ярмолюк вийшов на 77-й хвилині, ставши свідком голів своєї та чужої команди. Перемога Брентфорда 5:3. 

Скорострільність сусідів перехопив Вест Хем, який і собі забив на першій хвилині. Іпсвіч швидко відігрався, проте потім був безнадійним – побиття новачка 1:4. 

Лестер нарешті здобув першу перемогу після повернення в АПЛ. На жаль, жертвою "лисів" став Борнмут Іллі Забарного. Все вирішив гол Буонанотте на 16-й хвилині. До Забарного претензій немає – провалився лівий фланг і напарник по центру захисту Сенесі. У дебюті другого тайму українець навіть міг забити, але влучив у стійку, замикаючи подачу Кука зі штрафного. На іншому стандарті Борнмут забив, але рефері зафіксував офсайд Еванілсона. Мінімальна поразка "вишень".

Ман Сіті помучився з Фулхемом. "Містяни" навіть пропустили першими від вихованця МЮ Перейри. Неможливо проігнорувати геніальний асист Хіменеса, який п'ятою майстерно підняв м'яч. Втім, дубль Ковачіча і вдалий вихід джокера Доку все перевернули на користь команди Гвардіоли. Муніс полоскотав нерви чемпіону, але не більше – 3:2. Ман Сіті не програє вдома 50 матчів поспіль і продовжує гонитву за Ліверпулем. У "червоних" 18 очок, у "містян" і Арсенала 17.