УКР РУС

"Є спільне коріння": у Шахтарі пояснили, як обирають стадіон для проведення домашніх матчів ЛЧ

13 вересня 2024 , 19:35 / Читать на русском

Комерційний директор Шахтаря Дмитро Кириленко пояснив, за якими критеріями клуб обрав Гельзенкірхен для проведення домашніх матчів Ліги чемпіонів цього сезону.

"У першу чергу, я хотів би почати зі слів подяки Гамбургу, його вболівальникам та менеджменту за гостинний прийом та професіоналізм минулого сезону. Ми дуже задоволені тим, як провели минулий сезон у Гамбурзі, і за це дуже дякуємо усім причетним.

Суперкомп'ютер назвав переможця ЛЧ 2024/25 – відомі шанси Шахтаря

Ясна річ, що Німеччина в цілому є дуже футбольною країною, і інтерес до футболу тут просто величезний. Ми обирали між стадіонами, де і клуб, і стадіон є одним цілим, тобто стадіон є власністю клубу. І таких клубів, насправді, у Німеччині небагато. А от Гельзенкірхен і Шальке – це якраз той приклад.

Друге, що бралося до уваги, це те, коли там востаннє була Ліга чемпіонів. До того, як ми зайшли до Гамбургу, востаннє матчі Ліги чемпіонів там грали у сезоні 2006/2007. Ясна річ, що ми вирішили грати там. Цього сезону спробуємо інший стадіон, де матчі ЛЧ були, можливо, не так давно, як у Гамбурзі, але глядач вже встиг засумувати за цим турніром. Ось у Гельзенкірхені матчі Ліги чемпіонів востаннє грали у сезоні 2018/2019.

Дуже важливу роль зіграла кількість людей, які мешкають поблизу цього стадіону. Якщо ми подивимося на Гельзенкірхен, то ми побачимо, що там навколо такі міста, як Дортмунд, Дюссельдорф, Ессен. І якщо розглядати радіус 100 кілометрів, то це виходить агломерація порядку 10-12 мільйонів людей. Це дуже зручна локація для стадіону.

Як підтвердження: подивіться, скільки подій приймала ця арена. Матчі чемпіонату Європи 2024, три поспіль концерти Тейлор Свіфт цьогоріч, два концерти Раммштайн, шоу Monster Truck, а зараз у вересні відбудеться фінал турніру з американського футболу. Тобто з точки зору івентів це дуже хороший регіон.

А ще важливий для нас фактор – це те, що є спільне коріння між Шахтарем та Гельзенкірхеном. Це також шахтарський регіон, у них дуже багато шахтарської айдентики на стадіоні. Є навіть тунель, зроблений у вигляді шахти. Зважаючи на весь цей комплекс, ми вирішили спробувати себе на цьому стадіоні у поточному сезоні", – сказав Кириленко у інтервʼю Українському футболу.

Нагадаємо, що суперниками "гірників" у групі ЛЧ є Баварія, Борусія Дортмунд, Арсенал, Аталанта, Янг Бойз, ПСВ, Болонья та Брест.