УКР РУС

"Навряд чи Ямал стане легендою": український тренер поміркував щодо майбутнього зірки Євро-2024

16 липня 2024 , 17:17 / Читать на русском

Колишній головний тренер Оболоні та Таврії Олег Федорчук прокоментував виступи іспанця Ламіна Ямала на Євро-2024.

"Ямал однозначно був найкращим правим вінгером Євро-2024. Завдяки його зусиллям Іспанія вийшла у фінал. Він багато разів себе проявляв у відповідальних іграх. Крім того, на нього лягло велике навантаження, адже він наймолодший гравець в історії Євро. Проте Ямал майже у всіх іграх був на провідних ролях. Німці буквально полювали на нього, але не могли зловити. Це показує, що у хлопця є характер.

Мората запалив на чемпіонському параді Іспанії: "Де Мусіала? Найкращий правий захисник у світі – Дані Карвахаль"

Чи бачу я в ньому другого Мессі? Навряд чи Ямал стане легендою футболу. Він буде знаковим гравцем, можливо, увійде в першу десятку найкращих гравців світу, але не стане номером один. У Ямала немає унікальних якостей, все в нього в міру", – сказав Федорчук у коментарі для Sport-exspress.ua.

Нагадаємо, "Фурія Роха" виявилася сильнішою за збірну Англії у фінальному поєдинку Євро-204. Найкращим молодим гравцем Євро-2024 визнаний вінгер збірної Іспанії Ламін Ямал. У фіналі саме він відзначився результативною передачею на Ніко Вільямса. Загалом на цьому чемпіонаті Європи Ямал зіграв у всіх 7 матчах, оформивши 1 гол і 4 асисти.