УКР РУС

Легенда Динамо та збірної Румунії не вірить у перемогу України у дебюті Євро-2024: "Є хороші шанси"

14 червня 2024 , 17:52 / Читать на русском

Колишній півзахисник київського Динамо та збірної Румунії Тіберіу Гіоане поділився очікуваннями від поєдинку рідної команди проти України на старті Євро-2024.

– Тіберіу, вже у понеділок Україна та Румунія розпочнуть свій шлях на Євро-2024. Які ваші очікування від цього поєдинку?

Екс-захисник Шахтаря застеріг колишню команду від Мудрика: "Румунії слід боятися Україну"

– Як від першого матчу, напевно. Акуратної гри. Думаю, нічия буде – 0:0 або 1:1.

– Зараз Румунія провела два спаринги – проти Болгарії та Ліхтенштейну – обидва закінчились по 0:0. Про що може свідчити така засуха в атаці?

– Ніколи не можна порівнювати товариські матчі з офіційними. Ми ось теж, наприклад, перемагали Молдову у спарингу не так давно – 5:0. Зараз ви їх обіграли 4:0. Це нічого не означає. Спаринг – це навіть не 10 відсотків офіційного матчу. Дуже велика різниця.

За складом Україна, звичайно, фаворит. Але Румунія завжди добре грає, коли доводиться діяти "другим номером", досягає великих результатів на контратаках. Тож, думаю, українці гратимуть обережно. Вони не стануть кидатися вперед великими силами.

– Тобто, ми побачимо зовсім іншу Румунію, ніж у цих спарингах?

– Звичайно! У відборі до Євро-2024 ми не програли жодного матчу. Швейцарії поступалися 0:2, але наприкінці поєдинку зрівняли рахунок. А вдома взагалі їх обіграли. Офіційного матчу Румунія вже давно не програвала. Тож, вважаю, є хороші шанси продовжити цю серію.

Україна, повторюся, виглядає солідніше – і за прізвищами, і за клубами, в яких виступають гравці збірної. Але наші теж не будуть просто так брати участь у Євро, – розповів Гіоане у коментарі Футбол 24