УКР РУС

Український воротар Байєра розповів про підтримку Хабі Алонсо: "Трохи не вистачило, щоб я впав"

25 квітня 2024 , 13:04 / Читать на русском

Український голкіпер юнацької команди Байєра Олександр Петренко розказав про тренування з основним складом і про підтримку зірок.

"Коли я прийшов на своє перше тренування, то до мене підходили найстарші. Вони у нас, як боси. Це був Карім Белларабі, він вже завершив карʼєру, та Керем Демірбай.

Байєр епічно врятувався від першої поразки в сезоні – підніжку підставила Борусія Д

Мені тоді було 15 років. Коли вони дізнались про це, були трішки в шоці. Жартували наді мною, що я малий ще. Запрошення на тренування з першою командою не надходило якось офіційно. Просто прийшов тренер U-19 і сказав: "Ти завтра з першою командою".

Коли я вперше побачив Хабі Алонсо, він підійшов і сказав: "Саша, welcome to the team". Чесно кажучи, я був у шоці. Дивився на нього і не знав, що мені відповісти. Памʼятаю, трохи не вистачило до того, щоб я там впав. Серйозно. Це перше тренування, а до мене підходить людина, яка все виграла у футболі, на яку я дивився ще по телевізору. Це було класно. Хабі Алонсо також мені допомагає. Коли я з першою командою, може підійти і підказати. Так само, коли я залишаюсь з ним на удари. Можемо переговорити в рамках тренувального процесу. Може сказати: "Саша, сьогодні ти гарно потренувався" або "Там ти можеш щось краще зробити", – розповів Петренко в інтерв'ю для Tribuna.

У поточному сезоні 17-річний український голкіпер провів за юнацьку команду "фармацевтів" 16 поєдинків, у 5 втримав ворота "на замку".