УКР РУС

На Євро-2024 побоюються "дронів з воєнторгів"

26 березня 2024 , 19:54 / Читать на русском

У Німеччині розглядають можливість ввести заборону на використання БПЛА під час чемпіонату Європи 2024 року. До такого кроку можуть вдатися через побоювання терористичних атак.

Зокрема, на необхідності заборони наполягає Андреас Роскопф, голова Профспілки поліції Німеччини.

Ганьба дня: збірна Франції з футболу хвилиною мовчання вшанує пам'ять жертв теракту у Москві

"Безпілотники стають однією з найбільших проблем. Хоча органи, які відповідають за безпеку технічно готові до захисту від дронів, терористи також озброюються. Необхідно ввести повну загальнонаціональну заборону польотів безпілотників по всій Німеччині до, під час і на невеликий період після чемпіонату Європи", – наводить слова Роскопфа Bild.

Експерт з тероризму та безпілотників Ніколас Штокхаммер розділяє побоювання офіцера поліції. Він попередив, що можливість без проблем придбати БПЛА в інтернеті викликає серйозне занепокоєння влади, так само як і можливість купівлі терористичними організаціями досконаліших військових дронів.

"БПЛА неодноразово використовувалися в терористичних атаках за останні 10 років – як дрони-камікадзе, так і безпілотники, оснащені зарядами вибухівки. Сьогодні технології стали доступнішими. Це також збільшує реальний ризик того, що терористи можуть вдатися до цієї недорогої та дистанційно керованої технології", – зазначив Штокхаммер.

Нагадаємо, чемпіонат Європи пройде з 14 червня по 14 липня у десяти містах Німеччини.