УКР РУС

Нігерія завдяки феєрії Лукмана відправила додому Камерун, Ангола знищила Намібію – КАН

28 січня 2024 , 00:11 / Читать на русском

Відбулися два поєдинки 1/8 фіналу Кубка африканських націй.

КАН-2023, 1/8 фіналу

Ангола – Намібія – 3:0

Голи: Дала, 38, 42, Мабулулу, 66

Вилучення: Неблу, 17 – Хауконго, 40

Нігерія – Камерун – 2:0

Голи: Лукман, 36, 90

В першому матчі 1/8 фіналу Кубка африканських націй Ангола розбила збірну Намібії. Особливо багатим на події був перший тайм матчу. Спочатку голкіпер Анголи зіграв руками за межами штрафного майданчику, за що отримав червону картку.

Єгипет приніс в жертву корову – команда Салаха хоче виграти КАН завдяки кривавому ритуалу

В меншості "чорні антилопи" зуміли відкрити рахунок зусиллями Дали, а невдовзі склади вирівнялись – другу жовту перед собою побачив захисник Намібії Хауконго. Через декілька миттєвостей Дала зробив дубль і практично вирішив питання переможця двобою. В екваторі другої половини Мабулулу поставив фінальну крапку – казка "хоробрих воїнів" закінчилась розгромною поразкою. 

Натомість збірна Анголи ще потішить фанатів своїми яскравими танцями в 1/4 фіналу КАН. 

В одній з найінтригуючих зустрічей 1/8 турніру Нігерія не залишила шансів Камеруну. "Суперорли" вийшли вперед вже на 9 хвилині поєдинку, але арбітр скасував гол через офсайд. Під завісу першого тайму нігерійці все ж змогли досягнути мети. "Італійська" пара Осімхена з Наполі та Лукмана з Аталанти організувала забитий м'яч – останній замкнув ідеальну передачу зіркового форварда. 

Наприкінці матчу Лукман знову записав своє ім'я в протокол поєдинку. Адемола відгукнувся на подачу з флангу і прошив воротаря – вболівальники на трибунах ледь не зійшли з розуму. 

У підсумку Камерун несподівано прощається з Кубком вже на першій стадії плей-офф, а збірна Нігерії далі боротиметься за перемогу в турнірі.