УКР РУС

"Футбол – перепочинок, зокрема й для солдатів": Сергій Палкін – про чемпіонат України в умовах війни

21 квітня 2023 , 13:36 / Читать на русском

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін поділився подробицями щодо проведення чемпіонату України під час війни.

"Грати у футбол – означає, що ми живі. Людям важливо іноді думати про щось інше, окрім війни. Футбол – перепочинок, зокрема й для солдатів, які можуть дивитись наші ігри на своїх телефонах. Багато хто свідчить про те, що ми добре попрацювали, щоб відновити чемпіонат цього сезону. Українському футболу треба було не зникати, але й для морального духу населення це також було важливим.

“Такі гроші навіть у мирний час важко заробляти”: Палкін – про трансфер Мудрика

Організувати чемпіонат в нинішніх умовах непросто. Ми можемо використовувати лише п‘ять стадіонів, тому що деякі з них знаходяться надто близько до місць, де інтенсивні бої, інші частково знищені. Ми не можемо використовувати літаки, щоб пересуватися, тільки автобуси, що іноді означає подорож протягом восьми або дев‘яти годин, щоб зіграти матч.

Під час ігор нерідко звучать сирени тривоги, тому потрібно йти в укриття, доки відновлюється безпека. Іноді на проведення 90-хвилинної гри йде чотири чи п'ять годин. Але ми можемо грати, це найголовніше", – розповів Палкін Le Temps.

Нагадаємо, що Динамо прийме Шахтар 22 квітня у рамках 22-го туру української Премʼєр-ліги. Стартовий свисток пролунає о 17:00.