УКР РУС

Угорщину викрили у брехні: УЄФА не дозволив використовувати карту з територією України та інших держав

22 березня 2023 , 23:22 / Читать на русском

Федерація футболу Румунії отримала роз'яснення від УЄФА щодо заяви Угорщини про скандальну карту.

Напередодні Асоціація футболу Угорщини заявила, що УЄФА дозволив вболівальникам використовувати символіку, на якій зображена карта країни з частинами територій України, Словаччини, Румунії, Хорватії та Сербії. Проте у представників Румунії є зовсім інша версія ситуації.

Нова ганьба УЄФА: провокаторам дозволили використовувати карти Угорщини з територією України

"Федерація футболу Румунії вважає захист цілісності футболу фундаментальною цінністю європейської спортивної моделі, яку повинні поважати всі залучені сторони. FRF запитала на форумі в Ньоні офіційну точку зору щодо оголошення Федерації футболу Угорщини. Після відповіді від УЄФА, ми робимо наступні роз’яснення: УЄФА не дозволяв і не буде дозволяти показ символів, згаданих Федерацією футболу Угорщини, на матчах, організованих на європейському рівні.

Ми вважаємо, що Федерація футболу Угорщини помилилася, зробивши відповідне оголошення, оскільки розміщення цих символів є відхиленням від положень Дисциплінарного регламенту УЄФА (повідомлення провокаційного та/або політичного змісту), і FRF обов’язково повідомить про це дисциплінарні комісії, у разі необхідності", – йдеться на офіційному сайті Федерації футболу Румунії.