УКР РУС

Новопризначений тренер збірної Іспанії з футболу пролив світло на майбутнє Рамоса в команді

12 грудня 2022 , 17:09 / Читать на русском

Луїс де ла Фуенте замінив на тренерському містку збірної Іспанії Луїса Енріке.

"Мені не знадобилося жодної секунди, щоб погодитися на посаду тренера національної команди. Ми всі хотіли потрапити на вершину, але перемогти дуже складно. Зараз не час для аналізу, але я наполягаю на тому, що робота Луїса Енріке була фантастичною. Ми обмінялися повідомленнями, він привітав мене, у нас хороші стосунки. Хочу подякувати йому за час, який ми провели, працюючи разом. 

Збірна Іспанії з футболу офіційно отримала нового тренера, який вже очолював "Фурію" завдяки ковіду

Я не був тренером на ЧС-2022, тому не мені вступати в дискусію про те, чи варто було брати Серхіо Рамоса чи іншого гравця. Зараз для всіх гравців відчинені двері, Серхіо Рамос здоровий? Так. Чи може він бути в команді? Так... Але все залежить від моменту, коли ми повинні скласти список", – цитує фахівця AS

Нагадаємо, Луїс Енріке подав у відставку з посади наставника "Фурії Роха" після сенсаційного вильоту національної команди у 1/8 фіналу ЧС-2022 від збірної Марокко. Луїс де ла Фуенте останні 9 років тренував молодіжні збірні Іспанії. Під його наставництвом національні команди вигравали Євро-2015 U-19 та Євро-2019 U-21. Він також очолював олімпійську збірну на Іграх-2020, яка завоювала срібні нагороди. Де ла Фуенте формально 1 раз виконував обов'язки й головного тренера дорослої збірної Іспанії. Влітку минулого року, коли основа команди була на карантині через коронавірус, Луїс зі своїми юнаками зіграв спаринг проти Литви (4:0).