УКР РУС

США знищили Сербію у баскетбольному турнірі Олімпіади-2024 – Леброн і Дюрант нейтралізували Йокіча

28 липня 2024 , 21:16 / Читать на русском

На Олімпіаді стартував баскетбольний турнір чоловічих команд у групі В, де грає головний фаворит турніру – збірна США.

Олімпіада-2024. Баскетбол. Чоловіки Груповий раунд

Група В

Сербія – США – 84:110

Південний Судан – Пуерто-Рико – 90:79

Вже в першому матчі американці зустрілися з суперником, який за всіма оцінками вважався їхнім головним конкурентом у квартеті – збірною Сербії.

Потапенко знайшов новий варіант продовження кар'єри в НБА – стане тренером у клубі-аутсайдері

Зазвичай такі матчі приберігають на останній тур, але у Парижі організатори вирішили піднести його уболівальникам у якості аперитиву.

На жаль, очікуваної рубки за участю зірок НБА з обох сторін не вийшло. "Зірково-смугасті" напрочуд легко розбили амбітних опонентів з майже розгромним рахунком – з різницею у 26 очок (канонічним розгромом у баскетболі вважається перемога з різницею "плюс 30" і більше).

Серби трималися першу чверть (20:25) і відносно другу (49:58), а потім – попливли. Третю програли з різницею у 10 пунктів. А в останній – команди відверто догравали.

Головні зірки балканців – Нікола Йокіч (20 очок + 5 підбирань + 8 передач) з Денвера та Богдан Богдановіч (14 + 6 підбирань) з Атланти стали найактивнішими у свій збірній, але це не допомогло.

У збірної США найкращі показники у Кевіна Дюранта (23 очки), Леброна Джеймса (21 очко + 7 підбирань + 9 передач) та Джру Холідея (15 очок).

У іншому матчі цієї групи Південний Судан переміг Пуерто-Ріко – 90:79.

Таким чином, лідерами групи стали США та Південний Судан, а серби з найгіршою різницею очок наразі останні.