УКР РУС

"Нам потрібно діяти спільно": президент Федерації баскетболу Латвії закликав боротися проти повернення росіян

19 березня 2023 , 23:19 / Читать на русском

Президент Федерації баскетболу Латвії Раймондс Вейоні завітав до Києва та висловив свої думки про повернення росіян та білорусів на міжнародну арену.

"Яка першочергова мета візиту до Києва? По-перше, звичайно, зустрітись із колегами. Коли розпочалася війна, так вийшло, що Латвія стала державою, яка прихистила українських баскетболістів. Ми прийняли багато молоді, школярів, а національні збірні – чоловіча, а згодом і жіноча – проводили свої домашні офіційні матчі у Ризі. Так створився перший зв'язок з українцями і мені захотілося особисто побувати в вашій країні.

Польща може відмовитись від проведення Кубка світу з фехтування через допуск країн-агресорів

По-друге – ми приїхали зустрітися з певними посадовими особами, наприклад, з президентом ФБУ Михайлом Бродським та міністром спорту і водночас президентом НОК України Вадимом Гутцайтом.

У ситуації, коли Міжнародний олімпійський комітет думає повернути російських та білоруських спортсменів, нам потрібно діяти спільно. Для нас – це дуже поганий жест. Я впевнений, що поки йде війна в Україні, поки росія як агресор знаходиться тут, не може бути й мови про їх повернення.

Важливо було проговорити загальні принципи, яких ми могли б надалі дотримуватися на міжнародній арені. Плюс особисто побачити та почути про ситуацію в країні, щоб ми могли ще більше розповідати про те, що відбувається в Україні", – розповів Вейоніс в коментарі ФБУ.